TULAJDONOSOK KÖZÖTTI MENTORÁLÁS

A legtöbb vállalkozást több tulajdonos hozott létre, és a tulajdonosi körben mindaddig tökéletesen egységet is alkotnak – különbözőségeik ellenére is – míg az első valóban komoly probléma vagy kihívás el nem éri a céget.

Az érdekek különbségét saját képességeik, motivációik különbözősége csak tovább mélyíti, így gyakran komoly válságba kerülhet a cég a tulajdonosok közötti széthúzás miatt.

Az „anarchiát” a dolgozók is érzik: eltérő célokat, instrukciókat kapnak, melyben nem találják sem a helyüket, sem a stabilitásukat és motivációjukat. Zűrzavar keletkezik, romlik a cég hatékonysága, megromlik vagy megszakad a kommunikáció több szinten is, és így esélyt kap a versenytárs, hogy megelőzze a céget a piacon.

Milyen módszer létezik erre, és ki lesz képes egy ilyen szituációból újra egységet létrehozni? Hogyan fordítható újra egy irányba minden tulajdonos vitorlája?

Mentorra, vállalati vitarendezőre van szükség. A jó mentor ugyanis szót ért mindkét féllel és képes összehozni a legtávolabbinak tűnő nézőpontokat is. Az egyezségre, a közös pontokra és közös nevezőkre törekszik, és nem a múlt sérelmein toporog. A vállalkozás így időt nyer és ezzel tulajdonképpen profitot is, hiszen nem kerül mély káoszba, mely megdönthetné piaci stabilitását.
Vajon a Te tulajdonosi körödben gátat szab-e a fejlődésnek most a tulajdonosok között fennálló vita vagy érdekkülönbség? Ha igen, szerinted mennyit veszíthet ezzel a vállalkozás a profitjából és eredményességéből?