Sikeres vállalkozást csak megfelelő csapattal, munkatársakkal lehet építeni. Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, akkor valószínűleg az úgy is van. Összeszedtem a leginkább rombolóbb hatású személyiségtípusokat: a Te környezetében is vannak ilyenek?

Panaszkodó, másokban hibát kereső

Bizonyára Te is találkoztál már azzal a típusú személyiséggel, aki mint valami energiavámpír, akkor érzi jól magát, ha a többiek hangulatát leronthatja, panaszkodhat nekik, vagy szimplán csak belerúghat valakibe, mivel ilyenkor úgy érzi, hogy ő maga jobb azoknál, akiket bánt. Na, ezeket a személyeket kell nagy ívben elkerülni annak érdekében, hogy ne szívják le az energiáid és produktív, kreatív munkavégzést tudj produkálni és elérhesd céljaid.

 

Minősítő, minket vagy céljainkat folyton kritizáló

Ahelyett, hogy negatív, minket folyton ócsároló emberekkel vesszük körül magunkat, gyűjtsünk olyan társaságot, akik segítenek minket, támogatnak, bíztatnak abban, hogy elérjük céljainkat. Ennek egyik remek módja, ha mi magunk is bíztatjuk, segítjük őket ott, ahol csak tudjuk. Persze ezt se vigyük azért túlzásba!

 

Bárki, aki mellett rosszul érzed magad

Ez már a teljesen általános kategória, de így igaz. Nagyon ritka az az ember, aki mindenkivel jól elvan hosszútávon. Van, aki úgy tud csak dolgozni, ha üvölt körülötte a zene, van, aki már akkor sem tud koncentrálni, ha az iroda másik végében hangosabban gépelnek. Ki kell alakítanod azt az “ideális” munkatárs-képet, akikkel tudsz és szeretnél együtt dolgozni. Ha ez megvan, már csak össze kell gyűjtened őket és garantált a siker!