Nagyra törő vágyaid vannak, álmodozol egy csodás életről, sikeres karrierről, vállalkozásról, de nem haladsz előre? Fogadd meg ezeket a tanácsokat és garantáltan eléred őket!

Ne azon járjon az eszed, hogy mit csinálsz rosszul!

Ne sopánkodj azon, ha valamit elrontottál, vagy egyáltalán nincs hozzá érzéked, affinitásod. Ha elrontottad: vond le belőle a következtetést, tanulj belőle és lépj tovább.

Döntsd el magadban, hogy következőre már jól fog sikerülni. Ha a hibáktól félsz, akkor be is fogod őket vonzani. A magabiztos, határozott emberek se tudnak mindent: viszont elhiszik magukról és elhitetik a környezetükkel, hogy meg tudják csinálni.

Bizonyára te is ismersz olyan autóvezetőt, aki retteg a közutakon és olyat is, aki határozottan, dinamikusan vezet. Szerinted melyiknek volt már több balesete? Igen, a rettegő sofőrnek, hiszen annyira fél a hiba lehetőségétől, hogy nem a feladatára (vezetés) koncentrál, hanem arra, hogy az adott pillanatban épp milyen hibát fog véteni.

 

Ne te végezd azokat a feladatokat, amikhez nem értesz!

Az igazán okos és határozott ember tudja, hogy mit tud elvégezni – és azt is, amit nem. Nem szégyen nem tudni valamit, sőt! Az a legkellemetlenebb, ha elvállalunk valamit, amit utána nem tudunk megcsinálni. Ne hagyd, hogy ebbe a helyzetbe kerülj, legyen annyi lélekjelenléted, hogy tudj nemet mondani. Nagyobb önbizalom és határozottság kell egy erős “nem”-hez, mint gondolnád!

 

Ne barátkozz negatív, sikertelen emberekkel!

A környezet formálja az embert – tartja a mondás. És ez valóban így is van. Észrevetted már, hogy a sikeres emberek körül főként csak sikeres emberek vannak? Ez persze nem azért van így, mert cikinek érzik a sikertelenebb emberek társaságát. Szimplán arról van szó, hogy tőlük nem tudnak tanulni, nem tudják fejleszteni magukat és ezáltal nem tudják elérni a céljaikat. A sikeres ember folyton keresi a kihívásokat, a fejlődési lehetőségeket és inkább arról akar beszélni, hogy hogyan lehet valamit elérni és nem arról, hogy mik azok a dolgok, amik nem sikerültek.